1 aprilie 2016

Suntem doar doi extratereștri



Am venit prima oară pe Pământ, în urmă cu secole, și mi se păreau bizari oamenii. Sentimentele lor confuze mă amețeau și nu puteam să înțeleg de ce simt ceea ce simt sau de ce fac ceea ce fac. Sunt un extraterestru simplu, dar blazat și întotdeauna am urât nunțile la care am participat printre oameni. Să nu vă imaginați, voi oameni sau extratereștri, că sunt vreo ființă gălbuie sau verde și cu capul mare și lipicios. Ne-am adaptat diferitelor planete pe care am poposit.
Întotdeauna am fost un neadaptat și încercarea superiorilor mei de a mă transforma într-un semi-pământean a cam dat greș. De câteva decenii, însă, i-am simțit prezența – o extraterestră senzuală, dar îndrăgostită de iubire și de tot ce e omenesc. A trebuit să mă adaptez....Din nou! Acum acceptam cu mai multă ușurință, pentru că era EA. O văd aplecată deasupra laptopului, în miez de noapte căutând pe internet un salon de nuntă.
Știa că nu mă dau în vânt după nunți, dar mi-am dat seama că o iubesc și chiar vreau să fie fericită. Așa că mi-a venit o idee:
Iubito, oprește-te acolo la salonul ăsta cu nume franțuzesc!
OK.... îmi răspunde ea ușor speriată și mirată de veselia mea. Dar să știi că doar mă uitam, nu trebuie să facem o nuntă ca în povești.
Ba da, chiar trebuie, îi zic, iar ochii ei violet încep să scânteieze. Facem, dar alegem o temă care să ne placă amândurora. Văd că salonul ăsta are piscină. La cât de cald e pe planeta asta, cred că toți s-ar bucura să scape de costume, cravate, pantofi, sandale cu toc până în tavan, rochii insuportabil de lungi..... Facem nuntă la piscină.

Căutăm niște costume de baie ieșite din comun, personalul va trebui să se conformeze și el. Și poate îi convingem pe proprietarii localului, să amenajăm și o mică plajă artificială lângă piscină. Vreau să fac baie pe muzică de Sinatra. Salonul spațios, fără stâlpi, ar fi potrivit pentru ideea asta trăznită. Ce părere ai?
                Te iubesc! Știi cât iubesc apa și cât de dor imi e de planeta noastră. Și vom avea totul în tematica marină, de la meniu, la decor și costumație.  

Îmi place și chestia cu pianul, singurul instrument decent la care îmi place să cânt....
Nu, te rog, nu...... :)
Bine, bine.... o să-i las pe profesioniști de data asta! Și totul va culmina cu focul de artificii, în timp ce stăm pe șezlonguri sau direct de nisip.
                Crezi că suntem nebuni? Adică am putea face pe o plajă ..... 

Am putea...... dar atunci am fi doar niște snobi, așa suntem originali :)
O văd cum zâmbește și dorul de planeta noastră i se mai estompează. Îi ating ochii cu palmele mele reci și știu că vom fi mereu îndrăgostiți. Poate că salonul ăsta este fermecat, are un nume pe gustul meu.
Somn ușor, iubito!