4 septembrie 2016

Vanilla Skype in Banie

Turneul Vanilla Skype are loc intre 2-10 septembrie in cinci orase din tara, norocoase as spune: Ploiesti, Craiova, Piatra Neamt, Bacau si Iasi. Spectacolul este co-produs de Teatrul Act și asociația T.E.T.A.Turneul este sprijinit de BRD. Piesa este regizata de Catalin Stefanescu si reuneste 8 actori din trei generatii diferite: Marcel Iures, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu și Vladimir Purdel.
Spre tristetea mea, nu mi s-a parut foarte bine promovat spectacolul in Craiova si, din cele cateva postari de pe net, am inteles ca spectatorii sunt alesi doar prin casting. Pe 4 septembrie, orele 17 si 20.30, reprezentatia are loc la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova



In orice caz, am avut ocazia sa ii vad si sa schimb cateva cuvinte cu regizorul Catalin Stefanescu si cu doi dintre actori: Andi Vasluianu si Vlad Zamfirescu. 
Ne-am intalnit in Centrul Vechi al Craiovei, inaintea primei reprezentatii. Erau, desigur, ocupati, preocupati, dar cu toate astea ne-au oferit din timpul lor si noua, catorva bloggeri din Oltenia :)
Si multumesc pentru asta :)

Pe Catalin Stefanescu il stiti probabil de la Garantat 100%. Imi aduc aminte de o emisiune in care l-a avut invitat pe Robin Sharma. De-a lungul timpului, i-a avut invitati pe Marcel Iures, Vanessa Redgrave, Sarah Brightman, Pascal Bruckner, Wally Olins, potrivit interviului dat pt The One
Catalin Stefanescu si bloggerii olteni in Centrul Vechi
 Pe Andi Vasluianu, l-am urmarit in cateva filme si mi-a placut foarte mult cum joaca, e un actor carismatic si talentat. In serialul Umbre difuzat de HBO Romania, despre care am scris aici, l-am remarcat, dupa care am inceput sa devin mai atenta. Nu imi plac multe filme romanesti, dar imi plac actorii. 
Mi-a placut discutia cu Andi Vasluianu, a fost sincer, dezinvolt (ca doar e actor) si prietenos. Am vorbit despre actorul din Romania, cel din strainatate, Laurentiu de la Alien Tower l-a antrenat intr-o discutie despre actorul potrivit in rolul potrivit, iar eu eram fascinata. :)
Am retinut cateva lucruri faine de la Andi Vasluianu: este actor si ii place asta, o face pt el si nu pt public (si publicul are doar de castigat de aici, pt ca pasiunea cu care joaca teatru sau film se simte); uneori, te poti simti mic la Cannes; un copil este un model pt un actor, el face ceea ce face din placere, nu pentru ca vrea aplauze (Andi are o fetita de 3 ani); ca intre teatru si film nu sunt asa multe diferente, e doar o chestie de volum :) 
Asta asa, un mic sumar al dialogului, pt care ii multumim!

 
Andi Vasluianu si bloggerii


Ultimul care ne-a onorat cu prezenta a fost Vlad Zamfirescu, foarte relaxat si modest. Mi-a placut ca si-a exprimat aprecierea pentru actorii tineri, care vin din urma. Vlad Zamfirescu este un actor talentat, talent mostenit de la tatal sau, Florin Zamfirescu. 
Inainte sa plece cu totii spre teatru, Vlad Zamfirescu a acceptat si el sa faca o poza cu bloggerii olteni. Multumim pentru discutia interesanta!
Vlad Zamfirescu si bloggerii

La plecare, am trecut si pe la Coltul Bloggerilor, o bancuta sculptata de Gabi Rizea:

Photo by Laurentiu Badea

O duminica minunata! :)