20 septembrie 2016

Aburi de cafea cu gheata la Craiova

De cand asteptam sa vina Starbucks si in Bania noastra! Iata ca a venit!
Astazi, 20 septembrie 2016, ramane in istoria Starbucks Romania. Locatia de la Craiova are nr 22. 

Multumesc pt invitatie celor de la EVOBRAND, agentia de publicitate care se ocupa de organizarea evenimentului deschiderii. 
Bloggerii olteni au fost invitati incepand cu ora 8, pentru o degustare de cafea si luarea pulsului acestui nou local, care te imbie prin arome si povesti misterioase.
Starbucks, cu totii stim, nu este doar o cafenea, este un concept care ne aduce aminte de personajul Starbuck din Moby Dick. Iar mie imi aduce aminte de filmele americane in care mesele din localurile Starbucks isi asteapta clientii misteriosi, pt a savura o cafea sau a tasta ceva in graba pe laptopurile lor sau isi ia cafeaua preferata si fug pe strazile aglomerate, in drum spre ceva sau cineva sau spre niciunde.
Filmul The Devil Wears Prada. http://qatarcultureclub.blogspot.ro/2013/02/starbucks-and-product-placement.html
Urasc sa ma trezesc dimineata, iar astazi era marti, vreme innorata, rece de toamna, eu racita, dar m-am trezit chiar inainte sa sune ceasul/telefonul. Eram in picioare pt o cafea Starbucks. Din poze, am vazut ca aratam cam obosita, dupa ce am stat pana tarziu in noapte sa privesc The Path, cu Aaron Paul si Hugh Dancy, doi dintre actorii favoriti. 
Cafeneaua Starbucks este la parterul Mercur Craiova, are si o terasa exterioara pentru fumători, banuiesc :) Am fost întâmpinați cu o cafea rece, cu aroma de portocala, care ne-a trezit, înaintea degustării efective. 

Apoi, ne-am delectat fiecare cu o noua cafea, intr-un pahar cu numele nostru pe el. Ca de obicei, cand comand ceva, aleg ceva total aiurea. Racita dar nu suficient, ma gandeam sa beau ceva cald, si m-am trezit ca vreau un Frappuccino Vanilla Cream. E perfect! A fost foarte bun!



Frappuccino Vanilla Cream
Pentru degustare, Grig ne-a povestit despre procesul realizarii cafelei, de la macinare pana in momentul in care ajungem sa savuram aroma cafelei. Pe cine nu innebuneste mirosul de cafea? :) 
Un alt element dragut al deschiderii a fost prezenta aparatului pt poze, il numesc asa, ca suna mai interesant :)

Dupa trei cafele, inca adormiti :) Am ajuns acasa, am mai baut un ceai negru si inca o cafea :) Cafeaua nu este doar o bautura care iti da energie, asociez cafeaua cu povestile, ciocolata, filmele, muzica, filele de carte, istoria, misterul, arhaicul. 


Blogoltenii cu noaptea in cap .... sau cu cafeaua :) M-am bucurat sa o revăd pe Alexandra Calinoiu  si pe Catalina Șerban (o fosta studenta), de la Evobrand . 



La plecare, cand au venit primii clienti, am primit un pachetel cu o cafea si o cana. Desigur, ca am mirosit cafeaua imediat si am admirat cana, in care, indata ce am ajuns acasa, am facut o cafea fierbinte. 


Am primit si niste cupoane cu oferte Starbucks, asa ca astept sa revin într-o zi cu soare data viitoare :) si fara dureri de gat :)
Va recomand sa vizitați Starbucks, sa savurați cafeaua, dar si momentul, sa închideți ochii si sa simțiți mirosul de cafea, agitația angajaților care fac tot posibilul sa va simțiți bine, bătăile inimii celui de lângă voi, bătăile inimii voastre....











Dumitru Răduț, Director General Mercur Center


“Mercur Center își ține astfel promisiunea de brand făcută încă de la redeschiderea sa, de a aduce branduri internaționale de renume, care să satisfacă gusturile craiovenilor, în materie de cumpărături și timp liber de calitate. Salutăm deschiderea Starbucks Craiova și nu ne îndoim că vor avea succesul pe care îl merită!” – Dumitru Răduț, Director General Mercur Center