10 septembrie 2017

Ziua 7 - vegan fericit

Va povesteam ieri ca urmeaza sa merg la ziua mamei, fiind prima ocazie de natura sociala de cand sunt vegana. Li s-a parut relativ greu, mama a gatit mult prea multe legume, crezand ca cei care mananca legume mor de foame :)

Am avut un pranz bogat, constand in lipie facuta de mama, ciuperci pe gratar, salata de vinete, cartofi fierti in coaja, salata de cartofi, morcovi si ardei gras si rosii. Desertul - o inghetata vegetala din soia, pe care a incercat-o si fratele meu si nu a observat nicio diferenta. Ca gustari, am servit porumb fiert, banane. 

Ajunsa acasa, am vazut ca am ramas la aceeasi greutate si, tragand linie, dupa o saptamana, am slabit cam 700 grame in 7 zile. In orice caz, nu m-am ingrasat, desi am mancat pe saturate si foarte divers: fructe, vegetale, seminte, alune, nuci, cereale, paine, mazare, cartofi, dulciuri vegetale. 

Astazi, am savurat o banana si o cafea neindulcita, cu scortisoara, la micul dejun, iar la pranz si cina voi servi o mancare de cartofi, broccoli, ciuperci si morcovi, o salata de rosii cu seminte (in, susan, floarea soarelui si dovleac), pt continutul bogat in omega 3 si 6, cu paine integrala. 

Gustarea: rondele din grau cu lapte de soia, imbogatit cu calciu. Multa apa!

Am citit multe studii medicale, prezentate in cartea drului Greger, am identificat condimente valoroase si am aflat despre legatura dintre alimentatie si bolile acestui secol. 


Stai sanatos si fericit! :)