28 octombrie 2017

Chili cu fasole - reteta vegana

Aveam pofta de ceva timp de chili cu fasole. Asa ca am luat urmatoarele ingrediente pt 8 portii:

o conserva de 800 de fasole alba
o conserva de 800 de naut
o conserva de 400 de fasole rosie
o conserva de rosii bucati
o sticla de 300 ml suc de rosii (se poate folosi si pasta de tomate)
o ceapa tocata
8 catei de usturoi pisati
1 lingurita turmeric/curcumina
sare si piper dupa gust
2 linguri boia iute
praf de ardei iute cu seminte, din belsug sau dupa preferinte. Ideea retetei este sa fie cat mai iute, cat mai spicy. 

Se prajeste ceapa in ulei de masline extravirgin aproximativ 5-7 minute la foc mic. Se adauga din cand in cand apa ca sa nu se prinda, apoi se pune usturoiul, curcumina, boiaua si ardeiul iute (chili powder), se amesteca pt un minut, ca sa se imbine aromele si se mai pune apa (1-2 linguri). 

Apoi, se adauga toate celelalte ingrediente, 3-4 cani de apa in functie de consistenta dorita si se lasa pe foc la foc mic spre mediu inca 20-25 minute. 

Am servit-o cu ardei Kapia deasupra dar ar merge si cu patrunjel proaspat. Se mai poate presara peste o lingurita de seminte de in macinate sau cativa fulgi de drojdie inactiva. 

Pofta buna!