17 februarie 2017

Incurajez benzile desenate romanesti

Acum cativa ani, au aparut pe piata benzile desenate Harap Alb Continua, devenind ulterior HAC!BD. Asta deoarece nu mai este vorba doar de Harap Alb, ci de mult mai multe benzi desenate.

De-a lungul anilor, am incercat sa sustin si alte proiecte locale (Deadpool, TWD). Din pacate, ambele s-au oprit din lipsa de vanzari. Am avut abonament doar la doua: TWD (profund dezamagita de atitudinea EatComics) si HAC!BD.

Despre oamenii fantastici din echipa HAC numai lucruri bune. Ca profesor intr-un departament de management-marketing, pot spune ca succesul lor se datoreaza unor gesturi marunte pe care le fac si care-i dovedesc cititorului ca el este in centrul acestui business pasionant.



Ce apreciez eu la HAC!BD?
1. nu s-au grabit sa scoata lunar revista, au simtit ca piata nu e la nivelul acela. In plus, apareau tot mai multe benzi iar publicul roman nu este obisnuit.
2. retragerea de pe piata a altor reviste i-a ajutat, zic eu, deoarece cand ramai cu o oferta mai restransa pe piata, tu, ca cititor, esti mult mai dispus sa iti faci un abonament pentru a-i sustine
3. fiecare abonament te face sa te simti special: revista ajunge aproape o data cu newsletterul care te anunta noua coperta, transportul e gratuit, primesti stickere, mesaje motivationale, cupoane daca iarna-i grea si au intarziat, te anunta cand se incheie abonamentul, dar asa mai poetic :)
4. daca faci recenzii pe site, ai sansa sa castigi un voucher de 100 lei. Eu am castigat si mi-am luat o sticla de vin si un tricou cu Mara.
5. activitatea de pe Facebook a HAC!BD este impresionanta. Sunt energici si pun pasiune! :)
6. am inceput sa adaug revistele pe Goodreads :) pentru ca ador aceasta comunitate si vreau sa tin socoteala revistelor mele favorite si acolo :)
7. acum ceva vreme, le spuneam sa puna si un rezumat la inceputul fiecarui numar, ca deh...unii dintre noi sunt mai uituci, mai ales ca aparea la 2 luni. Vazusem asta la benzi ca TWD sau Deadpool si imi placea ... nu mi-au raspuns, dar, dupa o perioada, a aparut si ce fericire pe memoria mea :)
8. cand sarbatoresc un nou an, au o introducere foarte emotionanta si pasionata despre tot ceea ce au realizat si vor sa mai realizeze. Mi se pare inspirational!

Mi s-a terminat abonamentul in ianuarie, iar luna aceasta a trebuit sa il iau de la Inmedio. Recunosc ca senzatia a fost mai putin placuta. Era mai fain cand primeam acasa coletul si micile surprize.

Cea mai frumoasa surpriza a HAC!BD este semnul de carte. Sunt fana semne de carte, colectionara si citesc mult, asa ca va imaginati reactia mea cand am vazut asta in colet.
Probabil ca imi voi reinnoi abonamentul incepand cu luna martie. Eu sprijin benzile desenate romanesti! Fa-o si tu :)