16 iunie 2017

Pescuitorii de perle - Opera Romana Craiova

Spuneam in articolul Mergi la Opera, ca nu am fost niciodata la Opera, desi mi-as dori sa merg. Subliniam acolo importanta educatiei in stimularea interesului tinerilor pentru acest tip de arta. Am primit o invitatie de la Opera Romana Craiova, prin intermediul dnei Corina Bărbuică, sef birou imagine. Am ales sa merg la Pescuitorii de perle. 


M-am documentat putin inainte, sa vad despre ce este vorba, deoarece nu stiam daca este subtitrare sau nu, desi cred ca se poate intelege contextul si, daca esti atent, intelegi si franceza. Pescuitorii de perle (Les pecheurs de perles) este o opera compusa de Georges Bizet, iar premiera mondiala a avut loc in 1863 la Paris. 

Stiam ca dureaza aproximativ doua ore, dar pot spune ca mi-a placut foarte mult atmosfera. Pentru mine, orice spectacol live, in care artistul isi desfasoara talentul in acelasi moment in care eu consum actul artistic, este ceva grandios. Am comparat cu teatrul și mi-a placut mai mult. 

Distribuția m-a impresionat, mi-au placut mult vocile lui Ionut Pascu (Zurga) si Renatei Vari (Leila) si am fost fascinata de cor, de decor, de recuzita, machiaj, de modul de gestionare a vocii in timpul celor trei acte. 

Dupa spectacol, am mers in culise sa facem o poza cu maestrul Francois Robert Girolami si am ramas placut surprinsa sa vad ca stie foarte bine limba noastra. 


Pe pagina de Facebook a Operei Romane Craiova, gasiti un album cu pozele de la Pescuitorii de Perle, din data de 11 iunie. 

Recomand acest spectacol si incurajez tinerii sa mearga la opera, iar parintii sa le cultive copiilor lor acest gust. Ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa merg, mi-a placut foarte mult si ii multumesc dnei Corina Barbuica pentru aceasta posibilitate si pentru amabilitatea dansei. 


Pierderea virginitatii de Richard Branson



Cartea Pierderea virginitatii, autobiografia lui R. Branson, poate fi cumparata de pe Elefant, la pretul de 53 lei.