7 septembrie 2017

Ziua 4 - vegan sanatos!

Ziua 4 a fost o zi a testarii condimentelor :) Am savurat un ceai cu anason, o cafea cu cardamom (condiment anticancerigen), musli cu fructe si lapte de soia (cu calciu) si un praf de scortisoara! 

Cum zice Dr Greger de pe NutritionFacts, beans, beans and beans! Asa ca am savurat o mancare de mazare foarte satioasa si slab calorica, dar cu multe ingredinte si condimente nutritive. 

Ca gustari: fructe, alune. 

Am citit in cartea drului Greger ca diabetul poate fi vindecat printr-o dieta bazata pe legume. Mi-as dori ca si tatal meu sa incerce acest lucru. Ramane de vazut daca il pot convinge! 

Acest jurnal pe zile este pentru a tine socoteala la cum ma simt. Surprinzator, am mai multa energie si ma simt foarte bine. 

#vegansanatos

PS: Exista atatea mancaruri, legume, seminte, fructe pe care le poti manca. Practic, am descoperit ca exista mancare pe langa carne, oua, lapte si branza :) Comic este ca lumea cand afla ca am devenit vegana, intreaba ce mananc? De parca laptele, branza, ouale si carnea sunt singurele lucruri care se pot manca :)

PS2: Desi motivul adoptarii dietei este sanatate si evitarea unor boli precum diabetul, infarctul, cancerul, atacul cerebral etc, ma cantaresc zilnic pentru a ma mentine sau a slabi. Exista riscul la stilul de viata vegan sa te si ingrasi.

Dupa 4 zile, am slabit 0.5 kg si am mancat foarte mult, adica pe saturate :)