23 septembrie 2017

Pizza vegana colorata si carti bonus :)

Am facut pizza vegana... cred ca este si prima pizza pe care o facem, eu si prietenul meu Laurentiu, scriitorul unor povesti pe care le puteti gasi gratuite pentru o perioada limitata. 


Sa revenim la pizza: am cumparat un blat de pizza (am luat de la Lidl), la vreo 2 lei. Apoi am adaugat sos de rosii cu condimente, broccoli, porumb, masline, felii de rosii si ardei gras rosu, cremwursti din soia (marca Inedit din Auchan), fulgi de drojdie inactiva pentru legare si aspectul de parmezan. 

Am lasat-o la cuptor cam 20 minute. Eram curioasa si nu ma asteptam sa fie atat de buna, crocanta, colorata, gustoasa :) Pur si simplu, este pizza. Iar cremwurstii au acelasi gust ca si cei din carne. 

O recomand! 



Saptamana 3 ca vegan

Sunt la finalul celei de-a treia saptamani si am observat schimbari in bine. In primul rand, am descoperit ca mai exista si altceva in afara de carne, branza, oua, lapte pe lumea asta, ba chiar foarte multe. :)

Am descoperit ca imi place foarte mult cartoful dulce, am testat fructe si legume pe care nu le-am luat inainte si pot spune ca unele imi plac, altele nu. Am testat fructul de cactus, care nu a fost rau la gust, dar are niste seminte cam mari pentru gustul meu. Am mancat smochine proapete si sunt foarte gustoase si arata delicios. Am mai luat broccoli proaspat, nu din acela congelat si l-am facut rapid la aburi. Am luat conserva de fasole pentru prima oara si am facut o delicioasa si rapida salata de fasole cu broccoli. Am descoperit ca untul de arahide de la Sanovita este mai mare, la jumatate de pret, contine 96% arahide, spre deosebire de varianta Felix pe care am luat-o din Auchan si care are vreo 68% arahide, ulei de palmier, calorii mai multe. 

Mi-am luat un aragaz nou, pentru a gati la cuptor si deja am facut niste cartofi cu rosii si merisoare, care au iesit ca niste adevarate chipsuri sanatoase si slab calorice. 



In salata de rosii de sus, puteti vedea si un alt produs pe care l-am testat acum: germenii de broccoli. Sunt buni, au gust de ridiche, dar cred ca voi spune pas. Sunt foarte sanatosi, dar daca producatorul nu are grija, pot fi contaminati cu E-coli. In Germania, au fost cazuri fatale prin 2011, asa ca prefer sa stau departe de ei momentan. Daca semintele sunt contaminate, la fel vor fi si germenii. 

Sunt un vegan fericit :)