27 septembrie 2017

Beauty Box - ultima zi

Beauty Box - ultima zi


Extrareduceri de pana la 30%

Extrareduceri de pana la 30% la majoritatea categoriilor pe Emag.
Voucherul este septembrie2017. Valabil pana pe 28.09.2017


Saptamana cartilor interzise pe Cartepedia si transport gratuit

Saptamana cartilor interzise pe Cartepedia (pana pe 30 septembrie) si transport gratuit (27-28 septembrie)


Focaccia cu masline si rosii - deliciu vegan

Am facut si focaccia. Prima noastra focaccia. Din improvizat, a iesit ceva foarte bun. 


Ingrediente coca: 450-500 g faina, 250 ml apa calda, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare (am folosit sare de Himalaya) plus un pliculet de drojdie uscata de 7g. 

Am amestecat uleiul, apa, zaharul si sarea intr-un vas mai mare, separat faina cu drojdia, apoi, treptat, am adaugat faina in vasul mare, framantand mereu cu o lingura. Cand nu se mai putea cu lingura, prietenul meu Laurentiu (ale carui povesti le gasiti gratuite pe Amazon, in limba engleza sau pe Google Play in romana) a inceput sa framante cu mana. 

Cand coca a devenit nelipicioasa, dar elastica, am uns-o un pic cu ulei de masline si am lasat-o 30-40 minute la crescut. Dupa aceea, am intins-o in tava mare a cuptorului (unsa cu ulei) si i-am facut niste gaurele cu degetul. Am mai lasat-o vreo 15-20 minute, am uns-o cu putin ulei de masline si apoi am presarat tot ce am avut pofta :) chimen, pe care il ador, felii de rosii, de masline. Poate ca mergea si putin sos de rosii pentru culoare, dar am uitat :) 


Apoi am bagat-o la cuptor pana cand s-a rumeni frumos. Testez inca aragazul, pe care l-am luat recent, asa ca la mine a durat vreo 30 minute la foc mic si apoi mediu, dar depinde de fiecare. 

A iesit o focaccia cu blat subtire (am intins-o foarte mult), crocant, foarte bine coapta si cu niste arome dementiale. Ne-a placut foarte mult, am papat-o inclusiv ca gustare la film :) 

Spor si fiti creativi! Improvizati, incercati, experimentati! #spiceyourlife