2 octombrie 2017

A dispărut Toamna...

Toamna fusese întotdeauna mai matură decât suratele ei, Primăvara, Vara sau Iarna. Primăvara era ca un copil zglobiu, Vara mereu pusă pe șotii și petreceri estivale, iar Iarna adora să lenevească în fața unui șemineu, așteptând să ningă și să vină Moș Crăciun. Toamna era cea mai serioasă dintre toate, își făcea mereu datoria. În plus, toată lumea spunea cu tristețe în glas: a trecut Vara, vine Toamna! 

Toamna se săturase de toți oamenii plângăcioși și se hotărâse să își ia o vacanță, măcar vreo câteva săptămâni. Voia să lenevească, dar și să se distreze. Ce nu știa ea, însă, era că cineva o urmărea. Crezuse că își luase precauții, îmbrăcându-se cât mai colorat, ceea ce nu îi stătea înfire deloc. 

În prima zi, își luă laptopul și merse la cafeneaua ei preferată. Voia să își deschidă un blog și să înceapă să filosofeze despre viață, în timp ce își etala noile achiziții de la Answear, de unde își comandase câteva ținute. Vara nu are decât să se oftice. 

Și, într-adevăr, Vara o urmărea pe sora ei, dorind să vadă ce face aceasta de nu s-a prezentat la Departamentul Anotimpurilor. Își schimbase adresa, nu mai răspundea la telefon, dar reușise să îi dea de urmă. La început, îi venise greu să creadă că fata cu paltonul de damă elegant este chiar Toamna. Și ghetele acelea cu tocuri pe care Toamna nu le-ar fi purtat niciodată… Vara era supărată că trebuia să mai aștepte plecarea în concediu, dar ceva din ea se bucura că Toamna ieșise din carapacea ei tristă, încercând să își arate personalitatea sau să dezvolte o nouă personalitate, una mai incitantă și plină de surprize.  



În timp ce Vara se întreba cum să procedeze mai departe, Toamna se făcuse comodă la o masă din spatele cafenelei, unde își savura cafeaua aromată. Își deschisese laptopul și începuse deja să scrie primul articol pe blog – Paltoane de damă și ghete de piele pentru o ținută atrăgătoare. Părul roșcat îi cădea seducător pe spate, îmbinându-se cu moliciunea paltonului roșu, întins pe spătarul scaunului. Gâtul ei alb contrasta cu puloverul Hogwarts, confecționat din tricot neted. 


Dorise o zi în care să facă ce vrea, să îmbrace un roșu seducător, atrâgând privirile clienților din cafenea sau ale trecătorilor de pe stradă. Știa că nu poate să facă asta mai mult de o zi. Dorise să le arate tuturor, inclusive suratelor ei că are personalitate și poate să mai întîrzie și ea, dacă vrea. Fusese mereu sobră și punctuală la întâlnirile departamentului. Se îmbrăcase doar în haine gri, negre și maro, care nu îi puneau în valoare frumusețea și sensibilitatea. Asta până când a primit un newsletter de la Answear cu noile colecții și i-au sărit în ochi toate aceste geci și paltoane viu colorate. Cine spune că nu poate fi o Toamnă elegantă și seducătoare? 

Își scrise articolul și păși afară, în bătaia razelor sorelui de Vară. Nu o zări pe sora ei, care o urmărea de la terasa de peste stradă. Începu să meargă în pași de dans, zglobie ca Primăvara și nebunatică precum Vara. Își îmbrățișă trupul cu ambele brațe și închise ochii, lăsînd lâna moale și confortabilă a paltonului din colecția Medicine să îi inducă o stare de bine și de căldură. Apoi deschise ochii și începu să își admire râzând ghetele cu toc, ce îi puneau în valoare gleznele subțiri. Se simțea atrăgătoare și puternică.  


Chemă un taxi și îi spuse destinația: La Departamentul Anotimpurilor, vă rog!

Articolul este scris pentru SuperBog 2017