15 octombrie 2017

Be a pro with Swiss Solutions

Fiind eu însămi un produs al școlii românești, știu că există multe puncte bune, dar și altele mai puțin bune sau care necesită îmbunătățiri continue. Astăzi, lucrez într-o instituție de învățământ superior și văd cât de important este să cunoști o limbă străină. Deoarece predau discipline economice, limbajul economic și limba engleză sunt două constante ale activității mele de zi cu zi și nu mă refer doar la actul de predare. Munca unui profesor în mediul academic constă și în realizarea de articole științifice în limba engleză, publicate în reviste internaționale sau prezentate la conferințe internaționale. În acest sens, contactul cu specialiști din alte țări este frecvent, ceea ce impune o bună cunoaștere a limbii engleze și, cu precădere, a terminologiei economice în limba engleză.

Cursuri de limbi străine pentru firme

Majoritatea am învățat limba engleză în școală, dar, din diverse motive, foarte puțini o stăpânesc suficient de bine. În plus, în școală se predă o engleză la nivel general, nu una adaptată unui anumit domeniu, în care vom ajunge să lucrăm ca adulți, ceea ce face necesară înscrierea la cursuri de limba engleză specifice domeniului de interes. Anual, văd că una dintre principalele probleme ale studenților sau cadrelor didactice o reprezintă lacunele în cunoașterea unei limbi străine și lipsa curajului de a o vorbi. Când am aflat că agenția de traduceri Swiss Solutions, cea mai mare firmă de traduceri din România, urmează să lanseze un nou serviciu pentru firme, am și început să îmi imaginez cum ar fi să apelăm și noi, ca instituție, la ei. 

Identificarea unei nevoi și a profilului clientului

În instituția la care lucrez, există o nevoie concretă pentru cunoașterea și perfecționarea limbii engleze și dezvoltarea unui vocabular economic în limba engleză pentru personalul didactic. Majoritatea știm engleza, dar nivelul diferă foarte mult de la o persoană la alta. În acest sens, este necesară crearea de grupe în funcție de nivelul de cunoștințe al cursanților și de obiectivele lor: unii poate au nevoie de o perfecționare a pronunției, alții de îmbogățirea vocabularului economic în limba engleză, alții de exersarea abilităților conversaționale într-un context dat (conferințe internaționale, corespondența cu un profesor dintr-o altă țară, efectuarea unui stagiu sau training într-o altă limbă decât cea maternă). 

Identificarea unei soluții

A stăpâni o limbă străină și limbajul de specialitate aferent reprezintă o trăsătură a profesionalismului. Orice firmă sau instituție are interesul să recruteze profesioniști care știu mai multe limbi străine, iar dacă acest aspect este un minus, soluția ar fi să apeleze la o firmă specializată, care oferă o astfel de pregătire pentru angajați. Dacă pentru o traducere mai amplă, poți să apelezi la seviciile de traduceri specializate ale unei agenții ca Swiss Solutions, pentru a participa la o conferință sau a aplica pentru o bursă de cercetare în altă țară, ai nevoie de angajați care să cunoască limba respectivă. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, agenția de traduceri Swiss Solutions urmează să lanseze cursurile de limbi străine pentru firme. 


Deși stâpânesc engleza destul de bine și chiar predau în limba engleză, mereu am considerat că trainingurile asigurate de firmă sunt un stimulent pentru a te determina să evoluezi. Un curs de engleză axat pe partea de conversație sau un curs de franceză sau germană cu accent pe termenii economici ar fi un plus pentru cadrele didactice, dar și pentru instituție și studenții săi, care ar beneficia, indirect, de profesionalismul profesorilor. 

Cred în învățarea pe tot parcursul vieții și că, pentru a fi un profesionist, trebuie să înveți de la un profesionist. În plus, experiența mea didactică mă face să înțeleg și importanța metodei prin care se predă o limbă străină. Când eram eu în școală, metodele folosite nu se bazau aproape deloc pe interactivitate și nu stimulau încrederea în tine. 

Poate vă întrebați ce legătură are învățarea unei limbi străine cu încrederea în sine. Predau Management în limba engleză și, adesea, studenții îmi spun că nu știu engleza sau că au o pronunție oribilă. După ce îi încurajez, observ că se descurcă mai bine decât unii colegi, dar, pentru că le lipsea încrederea, preferau să nu vorbească deloc. 

Din punctul meu de vedere, profesioniștii de la Swiss Solutions știu să facă un curs adecvat nevoilor cursanților, predat în maniera preferată (fizic, online, combinat) și să le stimuleze încrederea de a vorbi cât mai mult și mai des, indiferent dacă se mai fac și greșeli. Greșeala trebuie văzută ca o modalitate de a atinge perfecțiunea.

Rezultatul

Oferind cursuri de limbi străine angajaților, le asiguri posibilitatea de a crește, de a se dezvolta și, în același timp cu ei, crești și tu, ca organizație. În cazul unei instituții academice, rezultatul ar fi cadre didactice cu oportunități sporite (accesarea de stagii, participarea la conferințe, redactarea de articole fără apelarea la un traducător), o creștere a productivității, economie de cost pe termen lung și crearea de relații de colaborare solide cu profesioniști din alte țări. 

Be a pro with Swiss Solutions! Think like a pro and act like one! 


***Articol pentru SuperBlog 2017

Smoothie cu fructe și salată

Fiind foarte grabita si realizand ca nu o sa reusesc sa mananc la micul dejun tot ce as avea nevoie pentru a-mi asigura doza de verde (vegetale cu frunze verzi) sau de fructe de padure ori alte seminte, am zis, ca de obicei cand ma apuc sa folosesc blenderul ca pun tot ce gasesc acolo.

Ingrediente pt 2 portii
50ml lapte soia
50 ml apa
1 banana
100 g fructe de padure (daca sunt congelate, incalzite un pic sau decongelate)
4 frunze de salata verde
seminte de in, floarea soarelui, chia, dovleac, susan
scortisoara
4 curmale uscate fara samburi
6 merisoare uscate
fulgi de drojdie inactiva
1 lingurita cacao

Am mixat totul in blender si in cateva secunde, am obtinut 2 paharele de smoothie hranitor din fructe si salata. Am presarat cateva seminte de in macinate deasupra, pentru o textura de nuca :)

Fiti creativi si sanatosi! :)Vouchere Elefant

Vouchere Elefant